Geplaatst op Geef een reactie

Cosmetica ingrediënten.

Onze ingrediënten zijn duidelijk, onze intenties is puur…..

Als het gaat om het leren over ingrediënten, is er een enorm scala aan informatie beschikbaar op internet. en hoewel veel van die informatie ongelooflijk nuttig kan zijn, is het gemakkelijk om in de war te raken door technische beschrijvingen, vooral wanneer de informatie is geproduceerd door merken die hun eigen producten willen promoten. Ons doel is om een ​​onpartijdige gids te maken voor alles wat in onze producten terechtkomt.

Handige voorwaarden
Alcohol: veel alcoholen drogen uit en zijn niet goed voor de huid als ze in grote concentraties worden gebruikt. Er zijn andere alcoholen, zoals Cetyl, Cetearyl en Stearyl alcohol die dit uitdrogende effect niet hebben en heel anders zijn.

Verzachtende middelen: dit zijn stoffen die de huid verzachten en kalmeren.
Emulgatoren: water en olie gaan niet samen en worden daarom gescheiden. Emulgatoren lossen dit probleem op en zijn vooral nuttig in producten zoals lotions en crèmes, die vaak een combinatie van oliën en water bevatten.
Etherische oliën: Een etherische olie is een vloeistof die over het algemeen wordt gedestilleerd (meestal door stoom of water) uit de bladeren, stengels, bloemen, schors, wortels of andere elementen van een plant.
Vetzuren: Vetzuren zijn zuren die worden geproduceerd wanneer vetten worden afgebroken. Ze worden beschouwd als ‘goede vetten’. Deze zuren zijn niet goed oplosbaar in water en kunnen door de meeste soorten cellen worden gebruikt voor energie. Vetzuren kunnen ook helpen de huid gezond te houden en vroegtijdige veroudering te helpen voorkomen.
Bevochtigers: Simpel gezegd, dit zijn stoffen die vochtverlies voorkomen.
Plantenextracten: Dit zijn preparaten van planten die worden verkregen door de actieve ingrediënten uit de plant te verwijderen met een geschikte oplossende stof – vaak een oplosmiddel (meestal alcohol denat). Nadat alle of het grootste deel van het oplosmiddel is verdampt, blijft er plantenextract over.
Oppervlakteactieve stoffen: dit is een chemisch middel dat de oppervlaktespanning van een vloeistof waarin het is opgelost, kan verminderen. De meest voorkomende oppervlakteactieve stoffen zijn reinigingsmiddelen waarmee producten kunnen worden weggespoeld.

We zijn van mening dat het essentieel is om de verschillende manieren uit te leggen waarmee ingrediënten worden geclassificeerd en geproduceerd. Wat volgt is een zeer vereenvoudigd overzicht.
Natuurlijk: dit betekent een ingrediënt dat wordt gewonnen uit een natuurlijk item, d.w.z. een olijf, op een manier zonder chemische of synthetische verwerking. Dus in het geval van de olijf, de enige verwerking die het zou doorlopen, is door een koude pers te gaan en gefilterd om olijfolie te produceren.
Natuurlijk afgeleid: dit betekent dat een natuurlijk product, zoals kokos, wordt genomen en verwerkt met behulp van een aantal verschillende technieken waarbij geen synthetische stoffen worden gebruikt om een ​​bepaald onderdeel van het oorspronkelijke product te scheiden. Een voorbeeld is de extractie van bisobolol uit kamille. Het eindresultaat is nog steeds natuurlijk.