Ingrediënten

Ingredienten

Vandaag de dag is er veel verwarring over ingrediënten en in het bijzonder als het gaat om het definiëren van de term natuurlijk en het begrip conserveringsmiddelen.

Onze houding ten opzichte van deze en andere zaken is duidelijk. Wij geloven in transparantie. Mensen met een gevoelige huid zijn waarschijnlijk beter geïnformeerd over hun huid dan mensen met een normale huid, dus het is logisch dat zij dan ook weten welke ingrediënten en producten te vermijden.

Senzimi geeft er de voorkeur aan duidelijke en objectieve informatie te geven over de producten, zodat je een bewuste en weloverwogen keuze kunt te maken bij het kiezen van oplossingen voor uw gevoelige huid en haar problemen.

Hoe natuurlijk is natuurlijk?

Tot op heden is er geen stevige wettelijke definitie van de term natuurlijk, maar het lijkt aannemelijk dat een product met een minimum van 90% aan natuurlijke ingrediënten als een natuurlijk product bestempeld mag worden. Dit is de reden waarom wij al onze producten beschrijven als natuurlijk. Voor meer informatie over onze ingrediënten verwijzen wij u naar het item Ingrediënten.

De manier waarop we natuurlijk definiëren is simpel: alles wat synthetisch of semi-synthetisch is, is in onze ogen niet natuurlijk. Vergeet echter niet dat er vele synthetische producten 100% veilig te gebruiken zijn. De weinigen die wij gebruiken zijn in het bijzonder gekozen voor hun prestaties en veiligheid. Hieronder vindt u de natuurlijke percentages van onze producten.

Sensitive moisturiser – 99,75%
Sensitive cleanser – 95%
Sensitive shampoo – 95,43%
Sensitive conditioner – 90,45%

Conserveringsmiddelen … het is niet allemaal slecht nieuws

Synthetische conserveringsmiddelen zijn aan de producten toegevoegd om hun schimmeldodende en bacterieremmende werking, zo verlengen ze de houdbaarheid van het product

Onderstaand vindt u de lijst met conserveringsmiddelen die wij gebruiken in ons assortiment. We gebruiken conserveringsmiddelen in kleine concentraties, bijvoorbeeld Phenoxythanol in onze Sensitive Moisturiser is gelijk aan ongeveer 0,0005% van het totale product!

U vindt veel informatie op het internet over onderstaande ingrediënten. Het verkrijgen van een evenwichtig beeld is echter moeilijk. Wij hebben de beslissing genomen om de volgende ingrediënten te gebruiken omdat we, rekening houdend met de concentraties die we gebruiken en na streng uitvoerig onderzoek, overtuigd zijn van hun veiligheid en prestaties.

Dehydroazijnzuur
Dit is een chemische verbinding die dient als schimmel- en bacteriedodend.

Fenoxyethanol
Dit is een organische chemische verbinding en bacteriedodend, beter bekend als Rose ether.

Kaliumsorbaat
Een 100% natuurlijk zacht mineraal zout conserveringsmiddel dat wordt beschouwd als veilig en mild. Als conserveermiddel vooral actief tegen schimmels. Kaliumsorbaat is niet-irriterend en niet-sensibiliserend.

Japanse kamperfoelie Extract (Lonicera Japonica Flower Extract) en gele kamperfoelie Extract (Lonicera Caprifolium Flower Extract).

 

Deze twee extracten vormen de belangrijkste conserveermiddelen voor onze producten, maar we gebruiken ze ook om hun conditioneringskwaliteiten. Deze extracten zijn 100% natuurlijk en komen uit kamperfoelie en Japanse kamperfoelie, en hebben de bijnaam “natuurlijke parabenen”.

Wat we hebben weggelaten

We hebben ervoor gekozen om geen van de volgende ingrediënten te gebruiken, omdat we geloven dat ze niet essentieel zijn en bovendien hebben we het gevoel dat er verwarring en onzekerheid bestaat over deze ingrediënten.

Synthetische Parabenen
Benzylalcohol
Sulfaten – (natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat)
Minerale oliën
Synthetische geuren
Kunstmatige kleurstoffen
Dierlijke ingrediënten
Genetisch gemanipuleerde ingrediënten