(Hoofd)huidproblemen

De gevoelige huid met roodheid en gevoelige plekken reageert hyper op reactieve en heeft een laag immuunsysteem en chronische ontstekingen. Het is niet de huidstress, die zorgt voor een reactie, maar veranderingen van temperatuur en vochtigheid en ook het strippen van de huid met een schuimreiniger of chemische peeling cq.scrub. Dit zorgt voor de aanmaak van histamine dat leidt tot een huidontsteking. Als dit vaak gebeurt beschadigt het de huidbarrière. Chronische  huidontstekingen leiden tot vermindering van collageen en daarmee tot elasticiteit van de huid. Het brengt de huid in onbalans en de conditie van de huid gaat achteruit als gevolg van rosacea en roodheid.

Het is belangrijk om irriterende stoffen te vermijden, ook als die verwerkt zijn in bepaalde verzorgingsproducten, bijvoorbeeld bij foaming-cleansers. Zij zorgen ervoor, dat de huid wordt gestript en verstoren de huidbalans, net zoals bij chemische peeling, en scrubben en overmatige blootstelling aan de zon. Het beste is een minerale SPF zonnefactor te gebruiken om de huid te beschermen en bij het terugdringen van roodheid en irritatie.

Fragrance Allergen status test

Doe de patch test als je voor het eerst het product gebruikt (gevoeligheidstest). Laat het 24 uur zitten, vraag meer informatie hierover of vraag een huidverzorging sample aan.