Tips and Tricks

Tips en tricks 

Senzimi heeft haar shampoo en conditioner speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige en jeukende hoofdhuid. Het is bestemd voor een (droge) gevoelige hoofdhuid, roos en eczeem.

Tips
Roos wordt vaak erger bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. ‘s Winters bij koud weer en met de Centrale verwarming aan kunt u er dus meer last van hebben. Zonlicht (UVB-straling) geeft verbetering. Profiteer daarom van zonnige dagen.
Was uw haar elke dag of een paar keer per week met een milde of pH-neutrale shampoo als u last heeft van roos. Het masseren van de hoofdhuid vermindert de schilfering. Spoel de shampoo altijd goed uit. Als er zeepresten achterblijven, kunnen die de hoofdhuid irriteren. Haar conditioner met Clotrimazol werkt anti-schimmels en gisten.
Voordeel is dat je de conditioner 5 minuten in kunt laten trekken en zo je hoofdhuid masseert.

Haar verzorgingsproducten, zoals gel, mousse of haarlak, hebben geen invloed op roos. U kunt ze blijven gebruiken

Schilfering van de hoofdhuid kan ook ontstaan door uitdroging ten gevolge van verkeerde  shampoos tegen vet haar, of door irritatie door shampoos of andere haar verzorgende middelen, of door een te droog (binnen)klimaat.

Tips
Door een goede shampoo en conditioner hydrateert en herstelt je snel je hoofdhuid.

Pelargonium Graveolens Flower Oil (Geranium)
Ingredient Natuurlijke olie.
Gebruik in: Sensitive Conditioner.Functie: Geraniumolie heeft veel functies en eigenschappen. Het is een samentrekkend en antiseptische middel en vormt een uitstekende huid verzorging behandeling voor acne, eczeem en andere huidontstekingen. Het herstelt ook de oliebalans aan in een vette en droge
huid.
Panthenol
Indeling van het ingrediënt: Natuurlijk afgeleide vitamine.
Product gebruikt in: Sensitive Conditioner.
Functie: Dit is afgeleid van rijstschillen en is een doordringende vochtinbrengende crème die gemakkelijk in de huid en het haar absorbeert. Het is algemeen bekend als pro-vitamine B5 en herstelt beschadigd haar door barsten in de haarschacht in te vullen en het haar te versterken. Het hydrateert ook het haar, waardoor het dikker lijkt.

Oryza Sativa (rijstzemelenolie) Indeling van het ingrediënt: van nature afgeleide plantaardige olie. Gebruikt in: Sensitive Conditioner. Functie: dit wordt al eeuwen in Japan gebruikt als een zachte, natuurlijke exfoliant en vochtinbrengende crème. Het is een olie rijk aan vitamine E die ook elastine en collageen in de huid beschermt. We gebruiken het in onze conditioner om glans en vocht te geven.

Mellisa Officinalis Blad Extract (Citroenmelisse) Indeling van het ingrediënt: Natuurlijk afgeleid plantenextract. Gebruikt in: Sensitive Shampoo & Sensitive Moistuirser. Functie: Melissa of Citroenbalsemolie wordt traditioneel gebruikt voor het reinigen en voeden van de huid. Het is ontstekingsremmend en antibacterieel gebleken.Is ontgiftend, hoofdhuid en reguleert de vettigheid

Melia Azadirachta bladextract (neem) Indeling van het ingrediënt: Natuurlijk afgeleid plantenextract. Gebruikt in: Sensitive Shampoo. Functie: dit ingrediënt wordt al 4000 jaar in de Ayurvedische (traditionele Indiase) geneeskunde gebruikt! We gebruiken het hier vanwege zijn vermogen om droge en jeukende hoofdhuid, roos en de symptomen van hoofdhuid psoriasis te verlichten. Het laat het haar ook zijdezacht, glanzend en sterker.